12 Mart 2016 Cumartesi

seni bana eklemledim / dilan - hülya

"Gezdik, dolaştık, aradık ve bulduk. Yukarı doğru eğimlenen, bayağı bir karanlık abbarayı seçtik. Seçtik peki ne oldu. Tabi ki sahiplendik. Sahiplenme beraberinde dönüşümü getirdi. Artılarını eksilerini yazdık mekânımızın, tarttık biçtik. Sanki boştu biraz, biraz da karanlık ve bir parça da tekinsiz. Boşluk dedik, insanı çoğalttık ama sanal!

Nasıl peki? Tabi ki ayna ile. Artık daha dolu. Karanlıktı değil mi? Onu da bir parça aştık. Gündüz vakitleri ışığı güneşten topluyor, hava azıcık karardı mı o zaman da küçük çocukların oynarken gözümüze gözümüze tuttuğu lazer gibi minicik bir ışık ile abbarayı göz alıcı bir şeye dönüştürebilirsiniz; tabii ki isterseniz. Peki tekinsizlik? Aslında az insan ve karanlığın etkisiyle yeterince tekinsiz olan abbaramız ne yazık ki akşam güneş batar batmaz uyuyan tavuk şehrimizde herhalde beş kat fazla tekinsiz desek yalan olmaz. Ama artık abbarada bir nebze olsun yalnız değilsiniz. İlerleyin ve en karanlık yere gelin, tepedeki ışıklarla aydınlanmış olacak zaten abbara ve iyi ki başımızdan eksik olmayan yansıma kanunları var; karşıdan geleni az çok o sizi görmeden önce birazcık görebilirsiniz. Sonra ister kullanın ister kullanmayın, yaşasın özgürlük!

Bunların hepsi bir yana, gerçekten de birkaç ayna ile birçok şey yapılabilirmiş. Kullanımı aşırı basit. Sadece bakın, zaten göreceksiniz; bazen bir aynada bazen birkaç aynada, başka birinin vücudu sizinkine karışacak; dört kollu iki kafalı olabilirsiniz. Ayak sesinden hareketle ilerleyerek karşıdan gelen ile diz dize veya göz göze gelebilirsiniz. Bunlar mekânda oluşan etkilerden sadece birkaç tanesi. Yerleşir iken de strüktür olarak ne taş duvarlara çivi çakmak ne de bir şeyleri kaynaklayarak zarar vermek istemediğimiz için, aynaları pikselleştirip ayakta tutuyoruz. Kim bilir belki de bizim keşfedemediğimiz açıları keşfeder ve aynaların yönünü değiştirip eğlenirsiniz."



...............


seni bana eklemledim, dilan - hülya from kentin girdaplari on Vimeo.




................

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder