12 Mart 2016 Cumartesi

dumana kelepçe vurulmaz / ahmet - bahattin


"Kentin sokaklarında kentin girdaplarını ararken daha önce hiç geçmediğimiz bir sokağa rast geldik ve bu sokakta aradığımız girdabı bulduk. Çünkü bu sokağın nerede ise hepsi girdap gibi idi. Girdabın ötesinde bir şey daha vardı burda, DUMAN: Sokaktaki bir evin soba borusu ve duman lekeleri.
Kentin girdaplarından projeye geçiş sürecinde ara yüz olarak dumanı kullandık. Dumanla ilgili çeşitli analizler yaptık ve bu analizlerle birlikte dumanın mekanla ve mekandaki insanlarla ilişkisi için çeşitli senaryolar kurduk ve bunlardan bir tanesinin prototip maketine başladık.
Prototipte, içinde duman olan, üzerinde yürüyebileceğimiz bir çift cidar, içinde duman olan sarmaşıklar, taşıyıcı elemanlar olarak kullandığımız beş kilometre koli bandı ve şeffaf laylonlar bulunmaktadır.
Özgür olan dumana şeffaf malzemelerden yapılmış özgürlüğe giden bir yol yaptık çünkü biz analizlerde şunu anlamıştık, dumana kelepçe vurup onu hapsedemezsin. Onun için dumanı şeffaflardan geçirip bazı şeffafların kapaklarını açık bırakarak dumana özgürlük kapıları yaptık.
Bunlarla birlikte dumanı sarmaşıklarda dokunulabilir ve üzerinde yürünülebilir hale getirdik.
Bulutların üstünde sarmaşıkların içinde yağmurların altında insanların mekanında dumanı sosyal yaptık."




Dumana kelepçe vurulmaz, bahattin - ahmet from kentin girdaplari on Vimeo.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder